Dr. Schütz István – Belgyógyász

Mivel foglalkozik a belgyógyász szakorvos?

belgyógyász szakorvos olyan szakember, aki tudományos ismereteket és klinikai szakértelmet alkalmaz a felnőttek diagnosztizálására, kezelésére és az egészségtől a komplex betegségig történő vizsgálatra.
Jól képzettek a zavarba ejtő orvosi problémák diagnosztizálásában, a krónikus betegségek folyamatos gondozásában és egynél több betegségben szenvedő betegek gondozásában.
A belgyógyász az egészségfejlesztésre és a betegségek megelőzésére specializálódott szakorvos.
A belgyógyász alapellátó orvosként működik, nem családorvos, nem kizárólag a felnőttekre koncentrálódik.
belgyógyász rendszerint olyan betegeket lát el, akiknek szívbetegség, magas vérnyomás, cukorbetegség, elhízás és egyéb krónikus betegségei vannak. A belgyógyász konzultálhat más orvostudományi területekkel, vagy egy másik szakembert felkérhet beteggel történő konzultációra.
Ahhoz, hogy valaki belgyógyász legyen, szakorvosi végzettséget kell szereznie.
Amint befejeződött az általános belgyógyászati képzése, az orvos elkezdheti egy adott területére, például kardiológiára vagy fertőző betegségekre a specializálódást.
„A belsõ orvostudományi orvos vagy a belgyógyász, aki a belsõ szervekre specializálódott, beleértve a szívet, a vesét, a májat és a tüdőt.
Segítenek kezelni a szervek betegségeit, és tisztázzák, hogy ezek a szervek hogyan hatnak egymásra.

Például a belgyógyász diabéteszes betegekkel is dolgozik. Ha nem megfelelően kezelik, a cukorbetegséget ez befolyásolhatja a többi szervet.
A cukorbetegség és az egyéb állapotok, például a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint között sok átfedés van. A betegeknek gyakran vannak olyan komplikált egészségügyi problémái, amelyek több szervi rendellenességekkel járnak.
A belgyógyászat szerepe gyakran az egyik kapuja, ahol szorosan figyelemmel kíséri a beteg testrendszereit és segít kezelni a krónikus betegségeket.
Ha a betegség folyamatai előrehaladnak, szükség esetén konzultál más szakemberekkel.
Ha egy betegség bonyolult, akkor koordinálni szükséges a beteg gondozását a megfelelő szakemberekkel. Például szorosan együttműködni a neurológusokkal, az onkológusokkal és más orvosokkal.
A legtöbb páciens számára az éves szűrővizsgálatok és általános egészségügyi menedzsment nyújtotta lehetőségek adják az egészség megőrzését.

A családi orvostudomány egy szélesebb körű betegcsoportot foglal magában, mint a belső gyógyszert.
A családi orvoslás az orvosok minden korosztály egészségi állapotát és jólétét kezeli.
A nőbetegek számára nőgyógyászati ellátást is nyújt.
belgyógyász  páciense küzdhet  cukorbetegséggel, magas vérnyomással, a magas koleszterinszint problémákkal, szívbetegséggel, vesebetegséggel, endokrin problémákkal, és fertőző betegséggel.

Belgyógyászati szolgáltatások
• átfogó fizikális vizsgálat
• megelőző szűrések
• mind az egyedi, és összetett orvosi problémák kezelése
• krónikus betegségek kezelése
• együttműködés a szakemberekkel
• pre-operatív és poszt-operatív ellátás